Tesla

” … ja sam uvjeren da je cijeli kosmos objedinjen, kako u materijalnom tako i u duhovnom pogledu. Postoji u kosmosu neko jezgro otkuda mi dobivamo svu snagu, sva nadahnuća, ono nas vječno privlači, ja osjećam njegovu moć i vrijedosti koje ono emituje cijelom kosmosu i time je održava u skladu.
Ja nisam prodro u tajnu toga jezgra, ali znam da ono postoji. Kada hoću da mu pridam materijalni atribut, onda nislim da je to svjetlost, a kada pokušavam da ga shvatim duhovno, onda su to ljepota i samilost. Onaj koji nosi u sebi tu vjeru osjeća se snažan, rad mu čini radost, jer se sam osjeća jednim tonom u sveopćoj harmoniji … “

 

Dva predavanja pod nazivom “O značaju Nikole Tesle danas” održana su 10. listopada 2024. u Velikoj sali Srpskog doma i 11. listopada 2024. u našoj školi. Predavači su bili Zorica Civirić, muzejski savjetnik iz Muzeja nauke i tehnike u Beogradu, i David Florens, pedagog iz Barcelone. Predavanja su bila posvećena životu i radu Nikole Tesle, s posebnim naglaskom na njegovu važnost i utjecaj u današnjem svijetu. Učenici su imali priliku čuti o Teslinim ključnim izumima i njegovom vizionarskom doprinosu znanosti i tehnologiji, kao i o njegovom naslijeđu koje i danas oblikuje suvremeni svijet.

Skip to content