preskoči na sadržaj

Tehnička škola Nikole Tesle Vukovar

Vukovar, Hrvatska

Vukovar, Hrvatska

 

U okviru Erasmus+ projekta Intercultural education for mutual acceptance and solidarity u kojem sudjeluje naša škola te škole iz Nizozemske i Latvije u razdoblju od 04. do 09. studenog 2019. godine Tehnička škola Nikole Tesle Vukovar bila je domaćin četvrtog projektnog sastanka.

   

Sve aktivnosti organizirali su i proveli uz pomoć ravnatelja, kolega i tehničkog osoblja voditeljica projekta Jasmina Šahović Žabka te članovi projektnog tima Tanja Stakić, Davor Filipjak i Tamara Marjanović.

Prvog dana za goste organiziran je obilazak gradskog centra i priča o gradu Vukovaru. Organiziran je i posjet gradskom muzeju i dvorcu Eltz, radionica u Spajalici (kutku za mlade u okviru Gradske knjižnice) i posjet rodnoj kući / muzeju nobelovca Lavoslava Ružičke.

Sljedeći dan bio je rezerviran za posjet muzeju Vučedolske kulture i radionicu na kojoj su učenici gradili kućice na način kako se to činilo u prošlosti. Nakon toga, učenici su posjetili ergelu u Vinkovcima.

   

Srijedu su učenici proveli u školi prezentirajući radove na temu stereotipa i predrasuda i kako se boriti protiv istih, što je bila i tema ovog projektnog sastanka. Bila je organizirana i radionica na temu Interkulturalnog obrazovanja koju je pripremila Ivana Milas, članica Nansen Dijalog Centra. Učenici su istoga dana posjetili i obišli lokalnu Udrugu žena te radionicom obilježili Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Četvrti dan mobilnosti učenici su proveli u adrenalinskom parku Zlatna greda gdje su se oprobali u vožnji kanuom, slobodnom penjanju, vozili bicikle i uživali u prirodi. Također, organizirana je i radionica pravljenja lutaka od šuške kukuruza, kao i posjet gradu Osijeku.

Posljednji dan projektnog sastanka u Vukovaru učenici su plovili Dunavom u brodiću Bajadera nakon čega su se organizirale sportske aktivnosti u Borovu, a predstavljen je i tradicionalan način pripremanja hrane. Organiziran je i program na kojem je ravnatelj Đorđe Lukić pozdravio sve prisutne. U programu su sudjelovali KUD “Branislav Nušić”, KUD “Ivan Franko” te tamburaški sastav “Dunavske zore”. Program je bio pravi odraz raznolikosti i bogatstva različitih naslijeđa u Hrvatskoj te međusobnog prihvatanja i uvažavanja.

Kao i svaki put, domaćinstvo ne bi bilo uspješno bez učenika domaćina i njihovih obitelji kojima smo veoma zahvalni.

Tamara Marjanović, prof.


Tukums, Latvija

U razdoblju od 04. do 11. svibnja 2019. godine učenici  Tehničke škole Nikole Tesle Vukovar u pratnji nastavnica Jasmine Šahović – Žabke i Tamare Marjanović sudjelovali su u drugoj mobilnosti u okviru Erasmus+ projekta Intercultural education for mutual acceptance and solidarity u gradu Tukumsu u Latviji.

Učenici koji su predstavljali našu školu na ovom putovanju su: Matej Gvozdanović (IaSRT), Marko Kampić (IaSRT), Mihajlo Ostojić (I2TR), Nataša Jović (I2TR),  Leon Buday (IIbTR) i Vanja Kiralj (IIaEKT).  

U okviru mobilnosti organiziran je posjet glavnom gradu Rigi te gradovima Ventspilsu i Jaunspilsu i njihovim znamenitostima i muzejima. Posjetili smo i poznato latvijsko odmaralište Jurmilu na obali Baltičkog mora. Obitelji domaćina organizirali su piknik na plaži za učenike i nastavnike s tradicionalnim latvijskim jelima. 

              

09.svibnja obilježen je Dan Europe na kojem je Latvija predstavila narodne plesove i pjesme. Učenici TŠNTVu proveli su istraživanje o kulturi i običajima u našoj zemlji i predstavili ga tijekom Interkulturalnog sajma.

Tijekom mobilnosti organizirani su projektni sastanci i radionice za učenike koje promiču međusobno uvažavanje i prihvatanje različitosti. Za učenike je organizirana radionica Vremenska kapsula, igre u centru za mlade u Tukumsu, klizanje, radionica grnčarstva, kuglanje, natjecanje u srednjovjekovnim vještinama, jahanje.

Osim toga, učenici su usavršavali komunikacijske vještine na engleskom jeziku, socijalne vještine i stekli nove prijatelje. Nekima od učenika ovo je bilo prvo putovanje u inozemstvo te smo jako sretni i ponosni što naša škola pruža priliku učenicima da putuju i dožive iskustva koja će im dugo ostati u sjećanju.

 

                                                                                                           

    Tamara Marjanović, prof.


 

Vukovar, Hrvatska     VLOG

U razdoblju od 04. do 09. veljače 2019. godine Tehnička škola Nikole Tesle Vukovar bila je domaćin prvog projektnog sastanka u okviru Erasmus+ projekta Intercultural education for mutual acceptance and solidarity u kojem sudjeluje naša škola te škole iz Nizozemske i Latvije.

     

Sve aktivnosti organizirali su i proveli uz pomoć ravnatelja, kolega i tehničkog osoblja voditeljica projekta Jasmina Šahović-Žabka te članovi projektnog tima Tanja Stakić, Davor Filipjak i Tamara Marjanović.

     

Prvog dana za goste organiziran je obilazak škole i kabineta te radionica u kabinetu robotike koju je pripremio kolega Zoran Konjević. Učenici su predstavili svoje gradove i škole, a organiziran je i posjet gradskom muzeju i dvorcu Eltz te slikarska radionica kroz koju su učenici izrazili vlastitu kreativnost i upoznali se sa suvremenim djelima gradskog muzeja.

     

Budući da se projekt temelji na temi interkulturalnosti, međusobnog uvažavanja i prihvatanja nastavnice Jasmina Šahović-Žabka i Tamara Marjanović su za učenike pripremile radionicu o važnosti međusobnog razumijevanja, komunikacije  i suradnje. Potom je organiziran posjet muzeju Vučedolske kulture i forenzička radionica.

     

Nastavnici Tanja Stakić i Davor Filipjak pripremili su posjet rodnoj kući i muzeju Milutina Milankovića i etno kući u Bijelom Brdu. U suradnji sa Srednjom školom Dalj organizirana je i radionica. Također, organizirana je i radionica izrade licitarskih srca koja su ujedno bila i suverniri za goste.

     

Kraj tjedna bio je rezerviran za sportska natjecanja u školi i slatke nagrade za sudionike te Erasmus Dan na kojem je svaka država predstavila svoje karakteristične proizvode. Uslijedio je kratak završni program koji su svojom glazbenom točkom uljepšali Andrea Bilušković (IIaEKT) i Tomislav Kovačić (IVbTR) kao i dojmovi nastavnika i učenika.

     

Ovim putem zahvaljujemo se učenicima prvih i drugih razreda naše škole i njihovim obiteljima jer su bili izvrsni domaćini, a to su Matej Gvozdanović (IaSRT), Marko Kampić (IaSRT), Marko Kuzmanović (I2TR), Tamara Mikić (I1EKT), Nikolina Nanković (I1EKT), Mihajlo Ostojić (I2TR), Luka Bjelanović (IIbTR), Luka Bogojević (IIbTR), Leon Buday (IIbTR), Luka Kercel (IIbTR), Vanja Kiralj (IIaEKT) i Filip Majstorović (IIbTR).   

 

                                                                                                                       Tamara Marjanović, prof.


FILM o našoj školi

      

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Školsko zvono
  I. smjena II. smjena
1. 07.00-7.45 13.10-13.55
2. 07.50-8.35 14.00-14.45
3. 08.40-09.25 14.50-15.35
  Veliki odmor Veliki odmor
4. 09.40-10.25 15.50-16.35
5. 10.30-11.15 16.40-17.25
6. 11.20-12.05 17.30-18.15
7. 12.10-12.50 18.20-19.00

slobodne aktivnosti 

  I. smjena II. smjena
1. 7.00-7.40 13.50-14.30
2. 7.45-8.25 14.35-15.15
3. 8.30-9.10 15.20-16.00
  Veliki odmor Veliki odmor
4. 9.20-10.00 16.10-16.50
5. 10.05-10.45 16.55-17.35
6. 10.50-11.30 17.40-18.20
7. 11.35-12.15 18.25-19.00

VIRTUALNA KNJIŽNICA NAŠE ŠKOLE

 Radno vrijeme školske knjižnice:

ponedjeljak, srijeda i petak

od 7:00 do 13:00

utorak i četvrtak

od 13:00 do 19:00

on-line katalog školske knjižnice

Korisni linkovi
 > e-Usmjeravanje
 > CISOK
 > HZZ

Virtualne učionice

CMS za škole logo
Tehnička škola Nikole Tesle Vukovar / Blage Zadre 4, HR-32010 Vukovar / ss-tehnicka-ntesla-vu.skole.hr / ured@ss-tehnicka-ntesla-vu.skole.hr
preskoči na navigaciju